Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 juli, 2022 - 16:42
  • Camilla Gunell ställer sig kritiskt till att LR inte svarar på spörsmålet.

Inget svar på spörsmålet

Landskapsregeringen meddelar lagtinget att inget svar kommer ges på det spörsmål Socialdemokraterna och Liberalerna lämnade in för tio dagar sedan.

Bakgrunden till spörsmålet var tingsrättens dom om skadestånd till följd av det avbrutna avtalet om elhybridfärjan.

Landskapsregeringen konstaterar i sitt skriftliga svar att spörsmålet belyser en pågående rättegångsprocess som fortfarande analyseras och att det bland spörsmålsställarna finns personer som vid en fortsatt process troligen kommer att höras som vittnen av hovrätten. Man skriver även att inga svar kommer ges eftersom man i nuläget inte tror att det kommer gagna det offentliga Åland.
- Jag ställer mig tveksam till spörsmålsställarnas agerande. Spörsmål är en allvarlig sak, säger lantrådet Veronica Thörnroos.

Lagtingsledamot Camilla Gunell (S) är en av spörsmålsundertecknarna. Hon menar att det är anmärkningsvärt att man inte får svar på sina frågor, men om det blir något misstroende eller inte hänger på Liberalerna.
- Socialdemokraterna har varit beredda att gå till ett misstroende omgående eftersom någon liknande situation aldrig har funnits i lagtinget, säger Camilla Gunell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »