• Kulturföreningen Tunagårdens ordförande Totto Eckerman framför den gamla stenladugården. Arkivfoto: Axel Eriksson
Publicerad: fredag, 2 november, 2018 - 10:10

Inget stöd för Tunagården

Finströms kommun har varken pengar eller intresse av marken kring Tunagården. Det beskedet får Kulturföreningen Tunagården som anhållit om ekonomiskt eller praktiskt stöd för att riva det nerrasade taket på den gamla stenladugården vid infarten till folkhögskolan.

Föreningen har tidigare haft planer på att rädda och använda ladan men saknat pengar till det. Försök att sälja marken på cirka 0,85 hektar inklusive ladugården har inte heller gett resultat och nu har man alltså anhållit om hjälp för att riva det nerrasade taket. Men kommunstyrelsen konstaterar att det saknas pengar för ändamålet och att kommunen inte heller har några egentliga intressen av marken. Samtidigt påpekas att man gärna ser att det nerrasade taket och byggnationen i övrigt åtgärdas eller avlägsnas av såväl estetiska som säkerhetsmässiga skäl.

Fler Nyheter

Var lång bordläggning laglig?

Anna Janson, ordförande kommunstyrelsen Lemland
Lemlands kommunfullmäktige beslöt i juni i år att inte utse några representanter till den grupp som ska styra kommunsammanslagningen, ett beslut som kommunstyrelsen nu funnit att inte är lagligt.

Jomala ser ut att godkänna räddningsmyndighet

Kommunstyrelsen i Jomala föreslår inför fullmäktige att man ska godkänna det avtalsförslag som finns för den gemensamma räddningsmyndigheten på Åland.

Sandtag kan gynna myrar

Ett sandtag nära två särskilt skyddsvärda myrar i Jomala skulle troligen inte påverka myrarna negativt.

Segelfartyg gästar Mariehamn

Imorgon onsdag gästas Mariehamn av tre segelfartyg som lägger till vid Kraftverkskajen.

Saltvik skjuter upp kommunreform

Kommundirektör Ewa Danielsson intervjuas av Felix Quarnström
Kommunstyrelsen i Saltvik beslöt att bordlägga ärendet om att utse representanter till förhandlingarna för kommunreformen.

Viking Lines näst bästa halvårsresultat sedan 2010

Viking Lines vd Jan Hanses:
Viking Line presenterade idag sitt halvårsresultat för 2019. Bolaget redovisar en förlust på 8,8 miljoner för årets sex första månader.

Utbildningar inleds inom bygg, maskin- och metallbranscherna

Ålands gymnasium inleder sysselsättningsfrämjande utbildning inom bygg och maskin- och metallbranscherna.

LR hördes inte i tid om nya postbestämmelser

Landskapsregeringen fick inte lämna in utlåtande om nya bestämmelser i Världspostkonventionen inom utsatt tid, trots att vissa av bestämmelserna finns inom landskapets lagstiftningsbehörighet.

Ett gäng förde oväsen – brottsanmälan upprättades

Polisen meddelar att man under nattpasset till tisdagen fick en anmälan om att ett gäng unga människor som förde oväsen och oenighet i ett grannskap på landsbygden, så mycket att polisen kallades till platsen.