Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 november, 2018 - 10:10
  • Kulturföreningen Tunagårdens ordförande Totto Eckerman framför den gamla stenladugården. Arkivfoto: Axel Eriksson

Inget stöd för Tunagården

Finströms kommun har varken pengar eller intresse av marken kring Tunagården. Det beskedet får Kulturföreningen Tunagården som anhållit om ekonomiskt eller praktiskt stöd för att riva det nerrasade taket på den gamla stenladugården vid infarten till folkhögskolan.

Föreningen har tidigare haft planer på att rädda och använda ladan men saknat pengar till det. Försök att sälja marken på cirka 0,85 hektar inklusive ladugården har inte heller gett resultat och nu har man alltså anhållit om hjälp för att riva det nerrasade taket. Men kommunstyrelsen konstaterar att det saknas pengar för ändamålet och att kommunen inte heller har några egentliga intressen av marken. Samtidigt påpekas att man gärna ser att det nerrasade taket och byggnationen i övrigt åtgärdas eller avlägsnas av såväl estetiska som säkerhetsmässiga skäl.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »