• Kulturföreningen Tunagårdens ordförande Totto Eckerman framför den gamla stenladugården. Arkivfoto: Axel Eriksson
Publicerad: fredag, 2 november, 2018 - 10:10

Inget stöd för Tunagården

Finströms kommun har varken pengar eller intresse av marken kring Tunagården. Det beskedet får Kulturföreningen Tunagården som anhållit om ekonomiskt eller praktiskt stöd för att riva det nerrasade taket på den gamla stenladugården vid infarten till folkhögskolan.

Föreningen har tidigare haft planer på att rädda och använda ladan men saknat pengar till det. Försök att sälja marken på cirka 0,85 hektar inklusive ladugården har inte heller gett resultat och nu har man alltså anhållit om hjälp för att riva det nerrasade taket. Men kommunstyrelsen konstaterar att det saknas pengar för ändamålet och att kommunen inte heller har några egentliga intressen av marken. Samtidigt påpekas att man gärna ser att det nerrasade taket och byggnationen i övrigt åtgärdas eller avlägsnas av såväl estetiska som säkerhetsmässiga skäl.

Fler Nyheter

Marknadsdomstolen ger fastighetsverket rätt om geriatriska

Marknadsdomstolen ger Lanskapets fastighetsverk rätt i tvisten med Donalds Arkitekter Ab om geriatriska klinikens utbyggnad.

Fortfarande många hushåll utan el

David Karlsson, vd, Ålands Elandelslag
Det pågår strömavbrott i stora delar av fasta Åland. Under morgonen var det fler än 3000 hushåll som var utan el.

Man dömd till böter för hot

Nyhetsnotisen i ljudform:
Tingsrätten har dömt en man till dagsböter på 90 euro efter att han har hotat en ordningsvakt till livet. Det var i början på sommaren som mannen avlägsnades från ett hotell i staden. Då slog mannen mot ordningsvakten och uttalade att han avsåg att döda ordningsvakten och att han skulle söka upp denne.

Person gripen med efterlysningar i riket

Nyhetsnotisen i ljudform:
En person ljög om sina personuppgifter för polisen efter att ha blivit gripen under tisdagskvällen. Personen i fråga visade sig ha 18 aktiva efterlysningar, flera som innebar transport till fängelset i riket.

Först på Åland med antikvävningsmask

Jesper Johansson och Zenita Gustafsson
Ålands yrkesgymnasium och deras kursverksamhet är först på Åland med att ta i bruk antikvävningsmasken Dechoker. Det är en livräddningsanordning som ska användas i en nödsituation orsakad av kvävning.

Gunell och Sjögren kritiserar regeringsprogrammet

Camilla Gunell (S) och Katrin Sjögren (L) intervjuas av Felix Quarnström
- Min första reaktion är att det kanske inte är de stora visionernas regeringsprogram, säger Katrin Sjögren, Liberalerna, om det regeringsprogram som idag presenterades.

Turlistorna finns på nätet

Nu finns turlistorna för skärgårdstrafiken för 2020 att tillgå.

Avvikande turlista för Odin i morgon

M/S Odin har avvikande turlista i morgon onsdag 11 december på grund av blåsigt väder.

Tunnel och ändrad kommunreform i regeringsprogrammet

Nina Smeds har läst regeringsprogrammet
Upphandlingen av elhybridfärjan avbryts och kortruttsprojektet för västra Föglö avbryts till förmån för en tunnel. Nu går landskapsregeringen ut med att man vill bygga en tunnel, inte bara utreda. Och Töftöfärjan ska ersättas med en bro till Vårdö.