Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 april, 2023 - 06:52Uppdaterad: tisdag, 4 april, 2023 - 07:47
  • Mariehamns stad ger ger bidrag för barn och ungdomar som är med i verksamhet i föreningar registrerade i Mariehamn. Arkivbild.

Inget nytt regelverk för stöd från Mariehamns stad

Regelverket för stöd från Mariehamns stad revideras inte i det här läget, det har stadsstyrelsen beslutat efter omröstning. För tillfället är ärendet avslutat. 

-Kultur och fritidsnämnden kan ta upp ärendet på nytt om de vill, säger stadsstyrelsens ordförande Ingrid Zetterman.
Det här innebär att staden fortsättningsvis inte ger bidrag för barn och ungdomar som är med i verksamhet i föreningar som inte är registrerade i Mariehamn. Frågan uppkom i samband med att Gymnastics Åland byggde sin nya hall och flyttade verksamheten till Jomala. 

I beslutet skriver stadsstyrelsen att man konstaterar att förslaget till nytt regelverk inte motsvarar stadsstyrelsens förväntningar i fråga om bidrag till föreningar med annan hemort än Mariehamn. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »