Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 januari, 2013 - 06:41Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Inget beslut om nya studentbostäder

Diskussionen om ökat samarbete mellan Mariehamn och Jomala fortsätter, åtminstone om stadspolitikerna får som dom vill. Stadsfullmäktige godkände i går stadsstyrelsens förslag att fråga Jomala om intresse att slå ihop de två grannkommunerna. Ärendet bottnar i en analys från år 2005 då Jomala utredde möjliga konsekvenser av ett utökat samarbete. Stadsfullmäktige godkände också en ändring av stadsplanen som gör det möjligt att bygga en och en halv våning till på Hotell Pommern. Däremot behandlades inte förslaget om ändringar som skulle göra det möjligt att bygga nya studentbostäder vid sjukhusrondellen. Boende i området har krävt att planerna förkastas och nu hade också formella anmärkningar lämnats mot förslaget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »