Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 mars, 2012 - 12:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Inget åtal mot PAF-spel i riket

Det blir ingen förundersökning eller åtal mot Ålands penningautomatförening, PAF, för internetspelet på finska. Statsåklagare Christer Lundström beslöt i dag att inte inleda någon förundersökning och förenar sig med landskapsregeringens tolkning att endast en möjlighet att delta i spelet i riket inte gör verksamheten olaglig. Polisstyrelsen i Helsingfors hade på den punkten en annan uppfattning och statsåklagaren påpekar att polisstyrelsen har möjlighet att förbjuda ett lagstridigt penningspel och utdöma vite. Det är i så fall den möjligheten som polisstyrelsen ska utnyttja, men som man inte använt sig av, påpekar Christer Lundström. Det som kan bli penningspelsbrott är om PAF har en aggressiv marknadsföring på finska, menar han. Men hittills klarar sig alltså PAF med sitt internetspel på finska.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »