Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 mars, 2012 - 07:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

"Ingen ny åländsk EU-linje"

-Det finns ingen större förändring i den politiska linjen när det gäller EU-frågor! Det betonade socialdemokratiska lantrådet Camilla Gunell när lagtinget i går fortsatte debatten om regeringens redogörelse om EU och Åland. Den liberala oppositionen var bekymrad över att lantrådet i en intervju här i Ålands Radio sagt att man lägger resurserna på nya frågor. Det har tolkats som att regeringen nu inte jobbar för fortsatt snusförsäljning och vårjakt. Men det dementerade Camilla Gunell som betonade att det handlar om att kunna avsluta ärenden som hängt med i många år. Redan på fredag kan också frågan om en plats i Europaparlamentet ta ett steg framåt när EU-ministerutskottet i Helsingfors behandlar frågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »