Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 mars, 2024 - 16:53

Inga strejkaktioner från FFC på Åland: “Stöder moraliskt”

I går, torsdag, hade Finlands fackförbunds centralorganisation, FFC:s lokalorganisation på Åland vårmöte. 

I veckan meddelade FFC:s styrelse i riket att de pågående strejkerna fortsätter utan avbrott. FFC sade att man är besviken “över att regeringen i Finland fortfarande inte är villig att mildra de försämringar som drabbar arbetstagarna.“ 

På gårdagens möte för lokalorganisationen här diskuterades strejkerna och deltagarna på mötet uttryckte förståelse för det som pågår, säger Elin Sundback, fackligt ombud på Åland. Någon typ av medaktion blir det ändå inte fråga om. 
– Det är överenskommet och bestämt hur insatserna sätts och Åland är inte involverat på annat sätt än som moraliskt stöd, säger Sundback.  

Från FFC Ålands sida önskar man att denna vecka blir den sista veckan med strejk.  
– Ingen är av åsikten att statsskulden inte ska tas om hand, men det måste diskuteras på ett sätt så alla i samhället tas i beaktande, säger Elin Sundback. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »