Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 april, 2013 - 06:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Inga ekologiska ägg

Åland har två stora äggproducenter, men ingen av dem erbjuder sina kunder ekologiska ägg. Den som vill köpa åländska ägg i butikerna kan välja mellan ägg från en producent med burhöns, och från en som säljer ägg från frigående höns. Margareta Löfman i Saltvik säljer ägg från frigående höns, men hon har inga planer på att övergå till ekologisk produktion. -Vi hade sådana tankar tidigare, men det blev det inte av eftersom det inte fanns ekologiskt foder som inte var baserat på fiskmjöl, säger Margareta Löfman. Hon föredrar att utfodra sina höns med vegetariskt foder eftersom det ger bättre smak på äggen. -Nu finns det nog vegetariskt hönsfoder som är ekologiskt, men det är mycket dyrare än vanligt hönsfoder, säger Margareta Löfman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »