Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 november, 2020 - 05:49Uppdaterad: onsdag, 25 november, 2020 - 11:10

”Inga dyra eller stora saker”

Inga dyra eller stora saker. Så kommenterar Jan Limnell, som är direktör för sjöförsäkringar vid Alandia försäkring, skadorna på m/s Viking Grace efter hennes grundstötning i lördags.

Exakt vilka skador kryssningsfartyget ådrog sig är ännu oklart, men dykarbesiktningen tyder på att kostnaderna inte blir omfattande.

Olycksorsaken har ännu inte fastställts, men Jan Limnell säger att det redan nu står klart att skadorna är ersättningsgilla.

-En sådan här händelse, där vädrets makter har ställt till det, är klart ersättningsgill. Det skall till någon slags grov vårdslöshet för att de inte ska vara det, och i det här fallet finns det överhuvudtaget inga sådana ingredienser – det är ett skadefall som händer när man bedriver sjöfart, säger han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »