Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 december, 2011 - 12:39Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Hur ska prästerna fylla kyrkorna?

-Präster borde recensera varandras predikningar och ha seminarier om predikningar. Det säger Peder Thalén som är teologie doktor och lärare vid högskolan i Gävle. Just nu i adventstid fylls kyrkorna, men under restan av året gapar kyrkbänkarna tomma. Peder Thalén menar att recensioner och seminarier kan vara ett sätt att få predikan mer intressant och tilltalande så att prästerna når sin församling. Gunnevi Styrström är kaplan vid Mariehamns församling och vikarierande kyrkoherde i Lemland, och hon tror också att den typen av coachning vore bra, men hon säger att det tyvärr inte förekommer på Åland. En förklaring är att det flesta församlingar bara har en präst och att det helt enkelt inte är möjligt att få den typen av recensioner på sin predikan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »