Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 maj, 2022 - 11:20Uppdaterad: måndag, 23 maj, 2022 - 12:11

Hund träffades av bil, chauffören frias

Ålands tingsrätt friar en man som stod åtalad för äventyrande av trafiksäkerheten. Detta efter att hans bil träffat en hund.

Det var i januari ifjol som en kvinna promenerade med två hundar längs en smal väg i Jomala då en av hundarna träffades av mannens bil. Berättelserna om hur det gick till går dock isär.

Kvinnan menar att hon tvingades hoppa i diket för att undkomma bilen, trots att det fanns utrymme på vägen. En av hundarna hade inte följt med varpå den träffats av bilens framsida. Hunden togs därefter till veterinär men klarade sig utan skador. Kvinnan säger att hon efter händelsen samtalat med mannen som initialt gått med på att betala för veterinärkostnaderna.

Mannen å sin sida menar att hunden måste ha förflyttat sig under omkörningen och att det är kvinnan som inte har haft tillräcklig koll på hunden.

Tingsrätten menar att ord står mot ord och att det därför inte är ställt utom rimligt tvivel att mannen är skyldig varför åtalet förkastas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »