Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 mars, 2019 - 07:03Uppdaterad: tisdag, 26 mars, 2019 - 08:01

Hovrätten ändrar beslut om ombud

Hovrätten i Åbo häver tingsrättens beslut om att juristen Jyrki Kiianlinna inte får vara rättegångsombud eller biträde vid Ålands tingsrätt.

Det var för en dryg månad sedan som Ålands tingsrätt belade Kiianlinna med uppträdandeförbud i Ålands förvaltningsdomstol eftersom dom tyckte att han hade misskött ett ärende, men hovrätten ändrar alltså detta till de delar som gäller tingsrätten.

Det gällde ett barnskyddsärende där Kiianlinna skulle företräda en vårdnadshavare och två minderåriga barn. Mycket i hanteringen av ärendet hade varit oklart. Bland annat fick domstolen inte in någon fullmakt från vårdnadshavaren och barnen. Kiianlinna hade istället lämnat in en fullmakt endast undertecknad av sig själv.

Kiianlina överklagade beslutet från tingsrätten eftersom han ansåg att att det inte fanns förutsättningar för förbudet och att straffet var för strängt.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »