Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 oktober, 2022 - 15:18Uppdaterad: tisdag, 4 oktober, 2022 - 15:21

Höjda ÅTH-priser att vänta

Ökade kostnader på elektricitet, gödsel och diesel under året som har gått gör att priserna på produkterna från Ålands trädgårdshall, ÅTH, måste höjas.

- Produktionslokalen som vi har här kommer kosta många 10.000-tals euro i kostnader. Det kommer vi i första hand få ut från marknaden genom att höja priserna på produkterna som vi säljer, säger Paul-Mårten Sjölund som arbetar som odlingsansvarig för vissa typer av frilandsprodukter vid Ålands trädgårdshall.
Hur elpriset kommer utvecklas framöver går inte riktigt att förutspå, men det kommer bli ökade kostnader då det är många odlare för frukt och lök som har kyllager med stora fläktar som ger båda kyla och ventilation. Paul-Mårten Sjölund vill dock inte spekulera i nuläget om exakt hur stor prisskillnad det kan tänkas bli utan menar att det är något man får räkna på framöver.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »