Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 mars, 2022 - 06:27Uppdaterad: måndag, 14 mars, 2022 - 10:24
  • Göran Djupsund är med i Aktion 2021. Arkivbild.

Högt i tak vid rundabordssamtal

Det finns tre långsiktiga problembilder för Åland, det anser tankesmedjan Aktion 2021, som i fredags bjöd in till samtal med de politiska partierna samt representanter från det åländska näringslivet.

De tre problembilderna är landskapets och kommunernas ekonomi, den stora växande andelen äldre befolkning och minskad andel av folk i arbetsför ålder samt den i jämförelse med Ålands närområden svaga tillväxten i åländsk ekonomi.

- I och med att diskussionerna inte var offentliga och det inte redogörs i detalj vem som har sagt vad så tyckte nog deltagarna att det var en bra form för att föra samtal. Att hålla det under lite mer öppna och informella former, säger en av de grundande medlemmarna i Aktion 2021, Göran Djupsund.

Aktion 2021 jobbar nu vidare och siktar på att bjuda in till nya diskussioner under hösten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »