Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 oktober, 2012 - 07:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Högre etik för socialdemokrater

Är det etiskt att privatisera skärgårdstrafiken eller att tjäna pengar på skola och omsorg. Det var ett par av de frågor som togs upp när prästen Kent Danielsson och lantrådet Camilla Gunell diskuterade etik och politik på stadsbiblioteket i går kväll. Lantrådet Camilla Gunell sa bland annat att det ställs högre etiska krav på politiker jämfört med vanliga medborgare och att det därför är viktigt att man lever som man lär.Camilla Gunell anser också att det ställs högre krav på socialdemokratiska politker jämfört med borgerliga politiker. -En riktig socialdemokrat får inte ha en för fin bil eller för flott hus, men sådana saker diskuteras inte när det handlar om borgerliga politiker, sa Camillla Gunell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »