Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 april, 2012 - 08:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Hög arbetsbelastning på ÅMHM<br>och stor oro bland personalen

Hög arbetsbelastning och stor oro bland personalen är ett problem på Ålands miljö- och hälsomyndighet, ÅMHM. Anledningen är det osäkra ekonomiska läget och budgetnedragningar inom myndigheten de senaste åren. ÅMHM:s nettoanslag minskade från 2010 till 2011 med 14,6 procent och budgeten har minskat med 9,4 procent sedan år 2009. Detta samtidigt som myndigheten har fått fler uppdrag och mer att göra. Det största problemet gäller bristen på veterinärer efter att tre av fem har lämnat sina tjänster. Fem av myndighetens 32 tjänster är också tillfälliga och en del har varit tillfälligt anställda i över tio år, både på ÅMHM och tidigare förvaltning. ÅMHM har pratat med landskapsregeringen om att omvandla dessa tjänster till tillsvidareanställningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »