Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 mars, 2018 - 15:47Uppdaterad: tisdag, 20 mars, 2018 - 16:00

HFD ändrar inte beslut om Gölbyplan

Högsta förvaltningsdomstolen ändrar inte Ålands förvaltningsdomstols beslut att upphäva en detaljplan som kommunfullmäktige i Jomala antog i mars 2016 för en fastighet i Gölby.

Detaljplanen hade utarbetats efter att fastighetsägaren anhållit om att området skulle planeras för småindustriverksamhet.
I ÅFD:s beslut om att upphäva detaljplanen skrev man bland annat att utredningen som legat till grund för detaljplanen inte varit tillräcklig för att bedöma förutsättningarna för att utveckla området i enlighet med krav som lagen ställer så att också övriga markägare har möjlighet att utnyttja sin mark på likvärdiga villkor.

Kommunstyrelsen i Jomala beslöt efter omröstning att överklaga ÅFD:s beslut. Men nu har alltså Högsta förvaltningsdomstolen prövat ärendet och ser ingen anledning att ändra ÅFD:s beslut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »