Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 februari, 2015 - 15:35Uppdaterad: onsdag, 11 mars, 2020 - 15:00

Hemundervisning uppdateras

-Att få till en rättvis bedömning av de barn som har hemundervisning upplevs som det största problemet. Det säger Elin Johansson som har gjort en utvärdering av hemundervisningen.

Det är framför allt personalen i skolan som funderar på vilka bedömningskriterier dom ska ha som grund för prövningen. Men Elin Johansson vill också framhålla att det fungerar väldigt bra med hemundervisning i de familjer som valt att uppfylla läroplikten någon annanstans än i skolan.
Utbildningsminister Johan Ehn ska nu låta utbildningsbyrån skapa ett system som möjliggör hemundervisning på bästa sätt samtidigt som det garanterar att barnen får de kunskaper dom har rättighet till. Arbetet med detta ska sättas igång under våren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »