Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 juli, 2022 - 22:00Uppdaterad: tisdag, 12 juli, 2022 - 08:17

Harry Jansson besöker SuomiAreena

Finlands motsvarighet till Almedalsveckan, den samhälleliga festivalen SuomiAreena, fick sin start idag i Björneborg. Landskapsregeringens vice lantråd, Harry Jansson (C), är på plats för att representera Åland.

Under veckan kommer han bland annat att vara med och ordna en traditionsenlig, åländsk ministerlunch, där bland annat den nya Ålandsministern Thomas Blomqvist kommer att närvara.

- Det handlar om att tacka för det som gjorts hittills och om de förväntningar vi har framöver från Ålands sida för att fortsätta det politiska samarbetet med Helsingfors, berättar Harry Jansson.

De seminarier som Harry Jansson ska delta i under veckan kommer att ta upp bland annat Nordiska rådet och svenska språket i Finland. Festivalen ska främja diskussioner om sociala, ekonomiska och politiska frågor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »