Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 november, 2022 - 16:59
  • Mika Nordberg i talarstolen och Jörgen Pettersson stående i replikväxling. Foto: Rasmus Olin.

Hårda ord inom regeringsblocket i tunneldebatt

Varken seriöst eller ansvarsfullt, så beskrev Moderaternas Mika Nordberg landskapsregeringens tunnelförslag under lagtingsdebatten idag.

Som bekant splittrar tunnelfrågan landskapsregeringen och i dag begav sig alltså den tidigare infrastrukturministern in i debatten.

-Jag tror att omröstningen kommer att sluta i att det blir en paus i tunnelfrågan, sa Mika Nordberg.

Landskapsregeringens förslag är att en halv miljon euro ska gå till en förstudie med geotekniska och geologiska undersökningar, som ska ligga till grund för en ansökan om extra anslag. Mika Nordberg framförde att beslut om stora infrastrukturprojekt i framtiden bör fattas med en kvalificerad majoritet.

Hans inlägg i debatten uppskattades inte av Centerns Jörgen Pettersson.

- Det där kan ha varit ett av de mest ängsliga och bakåtsträvande anförandena som har presterats i den här talarstolen, replikerade han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »