Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 oktober, 2020 - 05:59Uppdaterad: fredag, 9 oktober, 2020 - 09:47

Hammarland vill se över medlemskapet i Mise

Under Hammarlands kommunfullmäktige remitterade man till kommunstyrelsen att undersöka om man kan anordna renhållningen i egen regi i stället för genom Mise.

Detta är ett initiativ som ledamoten Stellan Egeland (Ob) initierade. Han ser en viss problematik med införandet av fyrfackstunnorna och ändringarna gällande slamtömning samt hämtning.
Han säger att bakgrunden till det hela är att han gillar en fri marknad och inte vill att det ska sluta med ett monopolförhållande.

- Jag vill själv bestämma över vilken slamtömmare jag använder och det bör inte styras av Mise. Sen tycker jag att det inte finns någon miljövinst med fyrfackstunnorna om man är exempelvis ensamstående eller ett litet hushåll. Då räcker det med ett fack med ett kärl. Detta är inget som gynnar konsumenten i slutändan, säger Stellan Egeland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »