Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 mars, 2013 - 15:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Gudingjakt tillåts även i år

Det blir vårjakt på guding också i år. I dag beslöt landskapsregeringen att tillåta jakt på totalt 3.800 gudingar i den åländska skärgården under tiden 1-20 maj. Principerna är desamma som förra året, det vill säga en dagskvot per jägare på två gudingar. I fjol sköts 2.200 gudingar i vårjakten. Landskapsregeringen håller därmed fast vid att den här jakten är i enlighet med EU:s fågeldirektiv, även om EU-kommissionen i vinter ställt en fråga om jakten till landskapet. Det främsta argumentet att tillåta sjöfågeljakt under häckningstiden är att den inte kan ersättas med höstjakt. Under hösten finns inga gudingar i åländska vatten. Senast den 21 april ska intresserade jägare anmäla sig på landskapsregeringens hemsida för att få delta i gudingjakten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »