Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 mars, 2022 - 16:21Uppdaterad: onsdag, 16 mars, 2022 - 16:21
  • Camilla Gunell och Roger Nordlund.

Goda servicenivåer ger dyr offentlig sektor

Orsaken till att den åländska offentliga sektorn är förhållandevis dyr är att Åland har väldigt goda servicenivåer. Det sa lagtingets vicetalman Roger Nordlund (C) i en intervju med Ålands radio.

Han menar att den parlamentariska arbetsgrupp som ska se på Ålands framtida ekonomi också måste diskutera servicenivåerna.
- Kan vi behålla dem, kan vi höja på nåt område och kanske de måste ändras åt andra håller. Det är där den känsligaste frågan faktiskt finns, säger Roger Nordlund.

Camilla Gunell (S) ingår i samma arbetsgrupp och säger i samma intervju med Ålands radio att man måste bibehålla den goda servicen för att Åland ska vara attraktivt för inflyttning.
- Det är svårsmält för mig att man ska sänka servicenivåerna innan man är beredd att titta på samhällsstrukturen, säger hon.

Roger Nordlund menar att det inte nödvändigtvis blir billigare med större kommuner. Camilla Gunell håller inte med.
- Jag menar att sammanslagningar långsiktigt bidrar till billigare lösningar, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »