Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 30 mars, 2012 - 13:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Genombrott för Fredsinstitutet

Ålands fredsinstituts verksamhet blir allt populärare bland ålänningarna och har också slagit igenom internationellt. Men fortfarande är intresset svalare i Finland och Sverige för det nu 20-årsjubilerande fredsinstitutet. Institutets chef Sia Spiliopoulou-Åkermark tror ändå att det kan ändras redan nu i vår. -I april hålls ett seminarium om Ålandsexemplet både i riket och i Sverige, och det kan ge oss ett litet genombrott, säger hon. I dag hölls ett seminarium för landskapspolitikerna om Ålandsexemplet. Enligt Sia Spiliopoulou-Åkermark skulle man nu behöva titta närmare på hur Ålands delmilitarisering och självstyrelsen hänger i hop. Särskilt med tanke på det allt närmare europeiska samarbetet också militärt, och med tanke på förslaget om en ny självstyrelse för Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »