Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 juli, 2012 - 18:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Gemensamt förslag om ny kortrutt

Man är starkare tillsammans än var för sig. Så resonerar kommunstyrelserna i Kökar och Föglö, som genom ett gemensamt initiativ nu ska skicka in ett förslag till Landskapsregeringen på den kortrutt mellan Kökar och Föglö som länge har diskuterats. Under tiden som diskussionen har förts om en kortrutt mellan Kökar och Föglö, har många Kökarbor uttryckt oro för att trafiken från Galtby till Kökar skulle kunna ligga i farozonen om kortruttsinitiativet skulle bli verklighet. Men enligt Kökars kommundirektör Kurt Forsman är oron obefogad. – På Kökar är man överens om att trafiken från Galtby är livsviktig för kommunen, säger han. Förslaget på kortrutten mellan Föglö och Kökar ska vara färdigt i september.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »