Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 oktober, 2020 - 10:50Uppdaterad: onsdag, 14 oktober, 2020 - 12:13

“Det går knackigt för älgstammen”

Den åländska älgjakten börjar på torsdag den 15 oktober.

Den jaktbara älgkvoten delas ut till de olika jaktlagen på treårsbasis. Det är därmed svårt att säga exakt hur många älgar man planerar att fälla just i år, utan det får man summera när jakten är avslutad. Jaktförvaltaren Robin Juslin säger att det gått ganska knackigt för älgstammen. Trots att jägarna varit återhållsamma med jakten vill inte stammen riktigt återhämta sig.

 

I skärsgårdskommunerna märks det att rådjur och vitsvanshjort konkurrerar ut älgen. Men Robin Juslin menar att det finns andra faktorer som också kan spela in.

- Älgen är särskilt känslig för torra vår- och försommarperioder som vi haft vissa år. Vi har också jobbat rätt hårt för att få en jämnare könsfördelning mellan kor och tjurar vilket också kan ha en inverkan, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »