Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 juli, 2022 - 15:07Uppdaterad: torsdag, 28 juli, 2022 - 17:42

Galaxy chartras ut - 265 varslas

Styrelsen för Tallink grupp har beslutat att chartra ut både fartygen Galaxy och Silja Europa till Nederländerna under en längre tidsperiod, det skriver man i ett pressmeddelande.

Galaxy, som trafikerar Stockholm-Åbo, gör sin sista tur på linjen den 11 september i år. Som konsekvens varslas svensk personal om arbetsbrist. Man har även beslutat att inleda processen för byta flagg på Galaxy, från svensk till estnisk.

- Charteravtalen är i dagsläget nödvändiga för att få en stabil ekonomi för en längre tid framöver. Avtalet gällande Galaxy innebär dock för oss i Sverige att 265 personer i besättningen inom Tallink Silja AB nu kommer att varslas om arbetsbrist vilket är fruktansvärt tråkiga nyheter, kommenterar Ats Joorits, vd på Tallink Silja AB i pressmeddelandet.

Silja Europa trafikerar normalt mellan Helsingfors och Tallinn. Fartyget chartras ut under en tidsperiod om sju månader med möjlighet att förlänga avtalet med ytterligare tre månader. Båda ska fungera som flyktingboenden.

"Alla kunder vars inbokade resor påverkas av charteravtalen kommer att kontaktas av kundtjänst så snart som möjligt", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Detta besked till trots redovisade koncernen tidigare i dag ett starkt resultat för årets andra kvartal. Det blev ett nära nollresultat med intäkter som ökade med knappt 140 procent eller 120 miljoner euro jämfört med samma tidsperiod ifjol.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »