Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 oktober, 2011 - 07:30Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Fyra remissvar om GMO

Fyra remissvar har lämnats in på lagförslaget som ska reglera odling av genmodifierade grödor på Åland. Som vi berättat tidigare är såväl Ålands Natur och miljö som de ekologiska odlarna och biodlarna kritiska till de skyddszoner som förutsätts i lagförslaget. Kritikerna vill ha fem kilometers zoner runt alla bisamhällen och dessutom samma skyddsstatus för ekologisk odling som för utsädesodling. Det fjärde remissyttrandet är inlämnat av Pro Agria hushållningssällskapet som i sak inte har något att anföra utan konstaterar att frågan inte är högaktuell i dag, men att lagstiftningen inte får skrivas så att den försämrar de åländska odlarnas konkurrensvillkor i framtiden. Redan i går började tjänstemännen på landskapet behandla remissvaren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »