Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 mars, 2012 - 11:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Full fart i Hammarbo

Allt fler ungdomsföreningar står med stora, tomma ungdomslokaler som kostar massor bara i uppvärmning. Årets midsommarfirande vid Valborg i Lemland riskerar att bli inställt därför att Lemlands Ungdomsförening har stora ekonomiska problem. Hammarlands ungdomsförening lyckas däremot hålla ungdomarna engagerade, och ungdomslokalen Hammarbo i skick. Nu kopplar de in trådlöst internet och handikappanpassar toaletterna för att lättare kunna hyra ut lokalen. Zacharias Kalm är nyvald ordförande i Hammarlands ungdomsförening, och han säger att orsaken till att det går så bra för dem är det goda samarbetet med kommunen. -Kommunen betalar 80 procent av våra kostnader, säger han. Ålands Ungdomsförbunds verksamhetsledare Kjell Rosén menar att just samarbete med hemkommunen är avgörande för hur det går för ungdomsföreningarna. Han vill att kommunens fritidsledare arbetar i ungdomslokalerna och ser till att det är rörelse och aktiviteter där även under vardagarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »