Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 mars, 2018 - 06:01Uppdaterad: fredag, 9 mars, 2018 - 07:07
  • Veikkaus återkomst till Åland utredes fortfarande, berättar riksdagsman Mats Löfström.

Frågor om spelbolag till landskapsregeringen

Inrikesministeriet utredning om spelbolaget Veikkaus verksamhet kommer tillbaka till Åland fortskrider. Nu har ministeriet skickat en lista till landskapsregeringen med en rad frågeställningar som man vill ha svar på.

 Det handlar om potentiella problem som behöver hitta lösningar. Inrikesministeriet hoppas att arbetet är klart inom några veckor. Det är dock oklart om det behövs en lagändring för att spelbolaget ska kunna komma tillbaka till Åland.

- Det är alldeles säkert att behövs någon form av överenskommelseförordning. Vi vill att den här frågan ska lösas så fort som möjligt. Men då måste ärendet föras till riksdagen. Hittills har ingen konstaterat att det behövs en lagändring ännu. Vi väntar på svaret på den frågan helt enkelt, säger riksdagsledamot Mats Löfström

Det var vid årsskiftet som Veikkaus stoppade verksamheten på Åland. Totalt var det 14 återförsäljare av spelbolagets produkter som drabbades.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »