Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 januari, 2024 - 17:02Uppdaterad: fredag, 26 januari, 2024 - 17:14

Förvåning över domslutet också bland Thörnroos ministerkollegor

Alla sörjer det stora skadeståndet – men reaktionerna på domslutet skiljer samtidigt åt. Den landskapsregeringen som hävde avtalet är förvånad medan den regering som beställde färjan uppger det motsatta. 

Katrin Sjögren (Lib), Mats Perämaa (Lib), Mika Nordberg (MSÅ) och Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) har samtliga sagt att domslutet med ett skadestånd på 10,5 miljoner euro var att vänta. Alla är de politiker som företrätt sidan som beställt färjan och som inte ville häva avtalet. Veronica Thörnroos (C) sa i onsdags att hon var ”förvånad, besviken och ledsen” över domslutet – och det är känslor hon delar med ministerkollegorna Harry Jansson (C), Annika Hambrudd (C), Alfons Röblom (HI). Christian Wikströms (Ob) reaktion är något annorlunda: 

– Både ja och nej. Det är en juridisk fråga. Jag jobbade för att vi skulle förlikas i den här frågan men en majoritet ville fortsätta och nu är vi här, säger han. 

Moderat samling deltog inte i upphävningsbeslutet men Ålands Radio har även sökt den tidigare finansministern Torbjörn Eliasson (C) utan resultat. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »