Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 december, 2022 - 12:51Uppdaterad: tisdag, 20 december, 2022 - 12:51
  • Fyra förslag om vad som ska hända med Vikingaborg har kommit in.

Förslag för Vikingaborg

Nu finns fyra förslag på vad Föglö kommun kan göra med ungdomslokalen Vikingaborg som de fick som en donation från Föglö ungdomsförening i samband med att den lades ner.

En arbetsgrupp tillsattes för att ta fram förslag på vad fastigheten kan användas till och de har nu skickat sin rapport till kommunen.

Ett förslag är att grunda en insamlingsstiftelse med en verksamhetsledare som har i uppdrag att löpande samla in bidrag både till renovering och till sitt arvode. Genom detta skulle man kunna erbjuda verksamhet för alla åldrar som är allmännyttiga och främjar kultur, idrott, social hjälpverksamhet och utbildning. Förslaget är att det skulle bli ett allaktivitetshus. Lokalen skulle fortfarande gå att hyra ut som festlokal. Det andra förslaget är att flytta hela huset till Degerby och placera det mellan Seagram och Tullhuset.

Följande förslag är att bygga om Vikingaborg till lägenheter eller enklare övernattningsrum. Eller bygga om till mindre rum med någon form av försäljningsverksamhet.

Det sista förslaget är att Vikingaborg säljs billigt med krav på att köparen kan presentera en bra verksamhetsplan.

Förslagen ska nu behandlas i kommunstyrelsen i början av nästa år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »