Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 februari, 2013 - 10:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Förskingrade 813.000 euro

Centralkriminalpolisen är nu klar med utredningen av den stora förskingringshärvan på Åland och fallet har lämnats över till åklagare på Åland för åtalsprövning. Det är en åländsk bokförare som misstänks för att under flera år ha förskingrat pengar av företag som anlitat en firma där den misstänkte är delägare. CKP:s utredning visar att det handlar om nio fall av grov förskingring och sju fall av förskingring. Mellan åren 2009-2012 har den misstänkte förskingrat totalt 813.000 euro. Den misstänkte har varit bokförare på ett bokföringsföretag och haft dispositionsrätt till sina kunders konton och flyttat över förskingrade pengarna från sina kunders bankkonto till sitt eget privata bankkonto. De förskingrade pengarna har bokföraren sedan flyttat vidare till sitt spelkonto på Ålands Penningautomatförening. Pengarna har den misstänkte bokföraren spelat bort på olika Online-spel på PAF.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »