Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 maj, 2018 - 11:52Uppdaterad: fredag, 11 maj, 2018 - 12:52
  • Bengt Michelsson är ordförande i en sakkunniggrupp som funderar på läkarsituationen när AT-tjänstgöringen slopas.

Förändrad läkarpraktik vid ÅHS

Ålands landskapsregering har utsett en sakkunniggrupp för strategisk planering av den läkarutbildning som kan genomföras på ÅHS efter omstruktureringen av den svenska läkarutbildningen.

-Den nuvarande AT-tjänstgöringen försvinner år 2025 om den svenska läkarutbildningen görs om och vi vill vara med och påverka våra möjligheter att få hit svenska läkarstuderande också i framtiden, eftersom de utgör en viktig rekryteringsbas. Det säger Bengt Michelsson, som även är ordförande för gruppen.

Den ännu ej tillsatta landskapsläkaren ska vara sekreterare och de övriga medlemmarna är landskapsregeringens specialsakkunniga Ulla-Liisa Latvala, ÅHS chefläkare Olli-Pekka Lehtonen, samt överläkare Christian Bergman, som är studierektor för de AT-läkare som är verksamma inom ÅHS.

Sakkunniggruppens mandat sträcker sig till den 31 maj 2019.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »