Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 april, 2010 - 12:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Föglötunnelns MKB-arbete<br>ska fortsätta lovar minister

Arbetet med Föglötunnelns miljökonsekvensbedömning, MKB, ska fortsätta. Det säger trafikminister Veronica Thörnroos i en kommentar till Danne Sundmans brev om att MKB:ns styrgrupp borde sammankallas snarast. Danne Sundman är medlem i styrgruppen och tycker att det nu finns flera frågor som borde behandlas, bland annat det faktum att de personer vid konsultbolaget WSP i riket som arbetat med MKB:n nu har slutat. -Vi för en dialog med företaget för att säkra våra rättigheter, och styrgruppen sammankallas till möte i maj, säger Veronica Thörnroos. Däremot är hon tveksam till att nu ta upp frågan om det norra tunnelalternativet. -Vårt uppdrag från lagtinget är att utreda den södra dragningen, men om det visar sig att den inte går att genomföra måste vi komma med nya förslag till lagtinget. Skärgården måste få sitt kortruttsystem, säger trafikministern.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »