Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 juli, 2022 - 06:21
  • Föglö UF donerar Vikingaborg till kommunen.

Föglö UF lägger ner verksamheten

Föglö Ungdomförenings styrelse valde på sitt årsmöte den 4 maj att upplösa föreningen. Detta på grund av att behovet för den typen av förening inte längre finns på Föglö, enligt ordförande Jacob Helin.

Enligt honom är det många faktorer som spelar in i det minskande intresset men en stor del verkar vara för att många ungdomar flyttar till Mariehamn när de börjar gymnasiet.

I och med upplösningen donerades föreningens lokal Vikingaborg till Föglö kommun. Föglö kommunfullmäktige godkände mottagandet av fastigheten på deras möte den 29 juni.

Kommundirektör Niklas Eriksson säger att man ännu inte hunnit fundera vad man ska göra med fastigheten men att lokalen tillsvidare kommer användas precis som tidigare för olika aktiviteter, bröllop och andra festligheter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »