Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 augusti, 2022 - 16:44Uppdaterad: onsdag, 24 augusti, 2022 - 08:19
  • Helena Flöjt-Josefsson, biträdande chef för flyktingförläggningen. Foto: Tomas Tornefjell.

Flyktingförläggningen letar fler att anställa

Arbetsbördan på flyktingförläggningen som öppnade i juni i statens ämbetshus är mycket stor och man anställer personal fortlöpande.

-Nu är vi sex anställda här men i teorin skulle det kanske finnas jobb för kring 14 personer. Just nu letar vi främst socialarbetare, säger Helena Flöjt-Josefsson, biträdande chef för förläggningen.

I dagsläget har man kring 300 ukrainare under sina vingar och till dem letar man nu bostäder, jobb, skol- och daghemsplatser.

-På förläggningen i Pansio har man uppskattat att taket på Åland är cirka 250 och vi är nu uppe i 300 personer i behov av stöd, säger Flöjt-Josefsson.

Hon säger att privata initiativ att hämta ukrainska flyktingar till Åland fortfarande är aktuella.

-Vi vet att det finns ett stort behov att få komma i trygghet men just nu har vi ett stort antal klienter och vi kan inte garantera att vi har sängplatser på Åland. Då skickas man vidare till en annan förläggning, för alla har rätt att komma till Finland.

Om man har bostäder att erbjuda eller är intresserad av jobb kan man kontakta tanja.eklow@redcross.fi. Det går också att ringa 040-5046116 ifall man har frågor.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »