Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 maj, 2012 - 15:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

"Fly Be har inte rätt att besvära sig"

Flygbolaget Fly Be har inte ens rätt att besvära sig mot upphandlingen av Arlanda-trafiken. Det menar landskapsregeringen i sitt svar till Högsta förvaltningsdomstolen i Helsingfors som behandlar det engelska flygbolagets besvär mot att Air Ålands svenska operatör Next Jet fick den upphandlade trafiken från den 1 mars och fyra år framåt. Fly Be har inte i något skede under upphandlingen visat att de var intresserade av trafiken på Arlanda, hävdar landskapsregeringen. I en tidigare dom från HFD, mot dåvarande Flygfältets reseservice i ett motsvarande fall om upphandlingen av Arlandatrafiken, förkastades bolagets besvärsrätt eftersom bolaget inte kunde visa att de påverkades av landskapsregeringens upphandlingsbeslut. Landskapsregeringen anser också att upphandlingen gått helt rätt till enligt lag och EU:s regelverk.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »