Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 augusti, 2023 - 10:21Uppdaterad: fredag, 11 augusti, 2023 - 12:53

Flera djurolyckor i veckan – polisen uppmanar till försiktighet 

Flera djurolyckor med fordon i trafiken har skett under de senaste dygnen, det skriver polisen i ett pressmeddelande.

På onsdagen krockade en bilist med en älg i Eckerö. Älgen avled och bilen skadades men bilföraren fick endast lindriga personskador. Fyra rådjurskollisioner har anmälts. Dessa har skett i Hammarland, Sund, Geta och Vårdö. Polisen uppmanar nu förare att vara uppmärksamma på vilda djur på vägarna. 

Polisen har även under de senaste dagarna delgett böter för flera olika trafikförseelser i Mariehamn, Jomala och Lemland, bland annat för hastighetsöverskridningar, bilar som inte varit besiktade samt användande av mobiltelefon i trafiken.   

Förutom det så har en person gripits i Mariehamn enligt polislagen för att skydda hen. Personen var kraftigt berusad och kunde inte ta vara på sig själv och fick sova av sig ruset i polisens lokaler. 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »