Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 september, 2017 - 07:46

Finströmsstyret vill ta emot flyktingar

Kommunstyrelsen i Finström föreslår för fullmäktige att kommunen nästa år tar emot en till två kvotflyktingfamiljer med max sex personer i varje.

 Styrelsen föreslår samtidigt att personal- och servicechefen får huvudansvaret för flyktingmottagningen, och att denne får mandat att anlita eventuell extra förstärkning på socialkansliet och att en integrationssamordnare kan anlitas på projektbasis för viss tid. Styrelsen tycker att flyktingmottagningen bör styras till sommaren 2018 och att tekniska sektorn får reservera och ställa i ordning ett boende åt flyktingarna. Man föreslår också att ett seminarium ordnas på våren före flyktingarna anländer och att det hålls för kommunens personal och förtroendevalda.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »