Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 december, 2011 - 11:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Finström räknar med stort underskott

Finström räknar med ett underskott i den kommunala verksamheten på drygt 226.000 euro nästa år. Åtminstone enligt den budget som kommunstyrelsen i går slog fast. I tidigare utkast till budgeten hade man räknat med ett underskott på 90.000, att det nu ser ut att bli ett betydligt större underskott beror bland annat på landskapsregeringens budgetförslag som innebär att kommunerna förlorar ersättning från landskapet för de avdrag som invånarna får göra i kommunalbeskattningen. Dessutom minskar Finströms intäkter också på grund av att fastighetsskatten för fast boende slopas från och med nästa år. Kommunen ska investera för 420.000 euro nästa år, de största investeringarna är förbättringar av vägar för 120.000 och upprustningar av fastigheter för 70.000, men några riktigt stora investeringar planeras inte i Finström nästa år. Slutligt beslut om Finströms budget fattass av kommunfullmäktige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »