Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 februari, 2018 - 12:20

Finström diskuterar skattebefrielse

Kommunstyrelsen i Finström föreslår att kommunen ska förbehålla sig rätten att bevilja befrielse från kommunal- och fastighetsskatt under åren 2019 - 2021.

Det är med anledning av skattemyndighetens förändrade praxis när det gäller värderingen av vissa fastigheter som kommunstyrelsen vill att fullmäktige fattar beslut i ärendet.

Enligt kommundirektör Erik Brunström kan enskilda idag anhålla om ändringar hos skattemyndigheten.

-Om kommunen övertar rätten att göra bedömningar ska de göras på samma grunder som gäller för skattemyndigheten, säger Brunström.

För att en kommun ska ha rätt att bevilja befrielse från kommunal- och fastighetsskatt under den kommande treårsperioden krävs att en anmälan lämnas till skatteförvaltningen senast i november i år.

Kommunerna har redan rätt att besluta om nivån på fastighetsskatterna som slås fast i november inför följande kalenderår.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »