Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 mars, 2012 - 17:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Finska PAF-avtal översätts

-Vi fortsätter konsekvent driva kravet att allmängiltiga kollektivavtal ska finnas också på svenska. Det sa vicelantrådet Roger Nordlund när han i lagtinget i dag svarade på en fråga från Ålands framtids Anders Eriksson. Det var med anledning av att landskapsägda PAF gått in för it-sektorns allmänna kollektivavtal, som endast finns på finska, som Eriksson undrade vad regeringen gör för att avtalen ska finnas på svenska. -Det här avtalet har aldrig funnits på svenska men vi har löften om att en översättning ska finnas i april, sa vicelantrådet Roger Nordlund. Att den här situationen uppkommit förklaras med att PAF inte längre följer landskapets allmänna avtal utan enbart det allmängiltiga it-avtalet i Finland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »