Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 oktober, 2012 - 06:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Det finns hopp för Pub Bastun

Att stå för underhållet själva och höja medlemsavgifterna var några av de alternativ som kom fram under gårdagskvällens diskussion om Pub Bastuns framtid. Bildningsnämnden i Mariehamn vill slopa hyresstödet för ideella föreningar som hyr utrymmen i stadens lokaler. För Träffpunkt Ungdom som driver Pub Bastun skulle det innebära en hyreshöjning från 100 euro till 1.000 euro per månad. En sådan höjning har inte föreningen råd med, och för att försöka hitta en annan lösning bjöd man i går kväll in stadens politiker till en diskussion om föreningens framtid. Träffpunkt ungdom vill inte höja medlemsavgifterna, men kan gärna tänka sig att hjälpa till med underhållet av fastigheten. -Vi kan jobba mer med underhållsarbete och annat, men vi har svårt att dra in mera pengar till föreningen. Att ordna evenemang är dyrt och det finns altid en risk för att man går back, säger Sandra Grönlund som är vice ordförande för Träffpunkt ungdom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »