Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 september, 2020 - 10:39Uppdaterad: tisdag, 15 september, 2020 - 12:51
  • Arkivbild: Nina Fellman. Foto: Rasmus Olin.

Fellman vill ha svar om avsikten med ÅMHM

Under Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets (ÅMHM) senaste styrelsemöte nekades alla förslag som myndighetschefen Susanne Perander lade fram.

Under Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets (ÅMHM) senaste styrelsemöte nekades alla förslag som myndighetschefen Susanne Perander lade fram. Förslagen handlade bland annat om att inrätta en ordinarie tjänst som miljöskyddsinspektör med IT-ansvar och att inrätta en tillfällig tjänst som veterinär. Perander hade också fått i uppdrag under budgetförhandlingen att göra ett tillägg om inköp av extern utredning av myndigheten. Hon ville vänta med det och arbeta igenom frågan ytterligare och komma fram till vad utredningens syfte skulle vara och vad den skulle innehålla. Men ordförande Marcus Måtar (Ob) ville inte vänta utan förde in ett anslag om 100.000 euro som också fick bifall från en majoritet av ledamötena.
Lagtingsledamot Nina Fellman (S) anser att detta går emot landskapsregeringens tidigare mål samt att det omöjliggör ÅMHM:s lagstadgade tillsynsarbete. Nu ställer hon en skriftlig fråga till landskapsregeringen där hon undrar vad de har för avsikter med ÅMHM samt hur de ska se till att ÅMHM får resurser att utföra sitt arbete i enlighet med en seriös beredning som motsvarar de verkliga behoven.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »