Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 april, 2011 - 15:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Fästingprojektet drar ihop sig

I år kan bli sista året för det fästingprojekt som pågått sedan 2007, och Borrieliagruppen på Åland hoppas på ett starkt deltagande av fästingstuckna personer. Genom projektet hoppas man bland annat komma fram till vilka bakterier och virus som fästingar bär på, samt hur stor risk det är för människor att få smittan och insjukna i den. -Vi har i år fått in tre fästingar genom deltagare och den första fästingen mottogs redan i januari, säger forskningssköterska Susanne Olausson. Fästingstuckna över 18 år är välkomna att delta och det gör inget om man deltagit tidigare år. Projektet är ett samarbete med Universitetssjukhuset i Linköping och i höst hålls ett möte som avgör ifall projektet ska fortsätta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »