Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 september, 2018 - 07:15

Fastighetsverkets protokoll offentlig handling

Fastighetsverket omfattas av offentlighetslagen. Det svarar landskapsregeringen till Justitiekanslern (JK) med anledning av juristen Marcus Måtars klagan om att han inte fått ut de styrelseprotokoll han begärt från Fastighetsverket.

 I en intervju i Ålands radio tidigare i veckan sade Fastighetsverkets ordförande Lennart Isaksson att verket ska fungera som ett aktiebolag och att man därför inte kan ha hela protokollen offentliga. Men landskapsregeringen delar inte Fastighetsverkets tolkning av lagen.

Aktiebolagslagen går inte att generellt tillämpa på Fastighetsverkets verksamhet enligt landskapsregeringen.
-Fastighetsverket är en del av den juridiska personen landskapet Åland och det är av grundläggande betydelse att verksamheten och beslutsfattandet omfattas av offentlighetslagen, skriver landskapsregeringen till JK.
Efter att Marcus Måtar besvärat sig har Fastighetsverket ändrat sin praxis och lägger ut ärendelistorna, men inte hela beslutet på sin hemsida.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »