Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 mars, 2022 - 16:05Uppdaterad: onsdag, 16 mars, 2022 - 16:06
  • Färre utexaminerades förra året, enligt ÅSUB.

Färre tog examen

Under förra året var det runt 260 personer som tog examen från gymnasiet och högskolan och totalt sett har det minskat under de senaste åren, det visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub.

Det är främst på yrkesgymnasiet som antalet examen minskar. I fjol var det drygt 160 personer som tog examen från den grundläggande yrkesutbildningen. Det är lägst sedan mätseriens börjar år 2000.

Över 130 personer tog studenten vid Ålands lyceum, vilket är en normal siffra och 71 personer tog examen vid Högskolan på Åland, vilket är bland det högsta sedan 2003.

Runt 150 studerande avbröt sin studier under förra året, 66 personer på gymnasienivå och 90 personer vid Högskolan på Åland. På gymnasiet var 55 procent män som hoppade av och från högskolan var det 60 procent män.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »