Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 september, 2012 - 11:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Färjsundsbron reparerad i morgon

I morgon ska de pågående reparationerna av Färjsundsbron vara klara och trafiken åter löpa normalt. Men om något år kan det bli större reparationer som gör att både bron och tunneln stängs av helt. Färjsundsbron är 75 år gammal och breddades och byggdes om på 80-talet. Sedan dess har trafiken ökat och nu börjar en del av bromaterialet bli slitet. -Nu reparerar vi landfästen med rörliga fogar som börjar bli uppnötta. I eftermiddag beläggs vägavsnittet och i morgon gjuter vi vid tunnelmynningen, men sedan ska trafiken löpa normalt igen säger trafikchef Björn Ekblom. Om några år kan trafiken över bron komma att stängas helt för reparationer som också gäller tunneln som anses för smal och inte uppfyller EU:s krav på frihöjd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »