Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 december, 2011 - 07:17Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Fårägare dömd för djurplågeri

En fårägare har dömts av Ålands tingsrätt till 850 euro i dagsböter för djurplågeri. Fårägaren har underlåtit att ge sina får tillräckligt med lämplig föda, vätska, skötsel och tillsyn och har därför inte skyddat sina får från onödigt lidande. Två får hittades i september 2009 döda i Tullarns äng i Mariehamn och veterinärundersökningar visar att de var utmärglade, på grund av långvarig brist på föda. Två får hittades också döende samma år i februari och även i det fallet har djurägaren, enligt tingsrätten, brustit i såväl foder- vätske-, som tillsynshänseende. Dessutom har fårägaren medgett att han inte haft byggnader som skydd för fåren på vintern. Fårägaren ska själv stå för sina rättegångskostnader, eftersom han döms för brottet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »